Blog

  • postcard1-2.jpg

Decalogul schiorului: 10 reguli de bază pentru a vă menține în siguranță pe pante

schi-poza-1.jpg
Poiana Brasov este cea mai renumita statiune de sporturi de iarna din Romania si un important centru turistic international. Oamenii care iubesc schiurile au venit aici încă din 1895. Indiferent de vârstă sau experenta, oamenii vin la Poiana Brașov pentru a se bucura de aerul proaspăt de munte și de schi pe versanții vii prezenți aici.
Aici, la Royal Boutique Hotel, suntem mereu bucuroși să vedem că turiștii noștri se bucură și suntem gata să oferim informații și sfaturi utile oaspeților noștri, de aceea am decis să publicăm aceste reguli generale care vă vor ajuta să aveți un sport minunat de iarnă experiență în siguranță completă.

Decalogul schiorului: 10 reguli de bază pentru a vă menține în siguranță pe partii
Cei care doresc să schieze trebuie să respecte 10 reguli de bază, care îi ajută să evite incidentele neplăcute.

1. Respectați-vă unii pe alții: orice schior trebuie să se comporte în așa fel încât, în orice moment, să nu-i pună pe ceilalți în pericol.
2. Controlul vitezei și al comportamentului: orice schior trebuie să-și adapteze viteza și comportamentul la capacitatea sa fizică și tehnică.
3. Controlul directiei: schiorul înclinat, care are o poziție dominantă, trebuie să-și aleagă calea în așa fel și să prevadă o cale de alunecare pentru a asigura siguranța schiorului de coborâre.
4. Depasiri: schiorul poate depasi liber pe culme, în jos, la stânga, la dreapta, atâta timp cât schiorul care depășeste ține cont de evoluția schiorului care este depășit și păstrează suficientă distanța de siguranță în ceea ce-l privește.
5. Trecerea și traversarea: schiorul care traversează o pantă sau o zonă școlară trebuie să se asigure că, prin păstrarea controlului vizual atât în ​​sus, cât și în jos, luând toate precauțiile pentru a preveni un accident pentru sine și pentru ceilalți.
6. Oprirea: schiorul trebuie să evite oprirea în zonele și pasajele cu vizibilitate redusă, cu excepția cazului în care este cel mai necesar. În caz de cădere, acesta trebuie să părăsească zona partiei cât mai curând posibil.
7. Urcarea: pe schiuri sau pe jos trebuie făcuta [e marginile pantei.
8. Respectarea indicatoarelor: oricine trebuie să respecte semnele internaționale de avertizare desfășurate pe pantă, indiferent de nivelul de dificultate, de pregătirea sportivă, de vârstă etc.
9. Respectarea naturii partiei: schiul rapid pe o partie rezervată pentru începători constituie o greșeală, la fel ca un schior începător care se aventurează pe o partie dificilă.
10. În caz de accident: orice schior sau persoană prezentă pe partie trebuie să asigure primul ajutor în caz de accident.

În timp ce sperăm că aceste reguli vă vor ajuta pe dumneavoastră și pe ceilalți schiori să vă bucurați de pârtii la maxim în siguranță, vă oferim câteva sfaturi suplimentare: nu vă aventurati niciodată pe pante și zone care nu sunt potrivite pentru schi, asigurați-vă că sunteți bine pregătiți și faceți-vă timp să vă obișnuiți cu zona în care schiați, nu vă aventurați pe partii atunci când vremea nu este potrivită pentru schi și respectați întotdeauna comenzile și instrucțiunile instructorilor de schi, ale Salvamontului și poliției montane. Și întotdeauna aveți grijă de colegii de schi si amintiți-vă: "Nu sunteți niciodată singuri!"
Așteptăm cu nerăbdare să vă vedem la Royal Boutique Hotel și pe minunatele pârtii de schi din Poiana Brașov!